LENTON TUINMEUBELEN

Lenton ontwerpt en produceert tuinmeubels van eerlijke Europese grondstoffen. De meubels kenmerken zich door hun robuuste, eenvoudige en stijlvolle vormgeving.

Onze collectie bestaat uit low-diningsets, loungemeubels, tuintafels en tuinbanken. De meubels worden gemaakt van het Europese larikshout, al dan niet in combinatie met een stalen frame.

Lenton denkt graag met je mee en is er op gericht om klant-specifieke series te produceren, ook maatwerk behoort tot de mogelijkheden. We maken graag een afspraak om kennis te maken!

Lenton tuinmeubelen is lid van Branchevereniging B3.

HANDGEMAAKT IN NEDERLAND

De Lenton tuinmeubels worden handgemaakt in Nederland. Uniek, maar dankzij de korte lijnen ook heel voordelig.

LARIKSHOUT

De meubels van Lenton worden gemaakt van geschaafd Larikshout. Het hout heeft een warme lichtbruine kleur en zal bij gebruik in de openlucht op natuurlijke wijze vergrijzen. Lariks hout kan bij warmte scheurtjes vormen die bij vochtig weer ook weer zullen verdwijnen. Dit is een natuurlijk proces en heeft geen invloed op de kwaliteit van de meubels.

Duurzaamheid

Lariks valt in duurzaamheidsklasse 3, daarmee is het één van de duurzaamste houtsoorten in Europa.

Verduurzaming

Al het toegepaste hout wordt verduurzaamd met Wolsit KD-10® ter voorkoming en bestrijding van houtaantastende schimmels. De verduurzaming is geur- en kleurloos.